protret marjolein hund

Wie is Lilalein?

Kinderboekillustrator Marjolein Hund,
een trotse moeder van drie zoons en een dochter!

Lilalein Home | Contact

titel

Contact:
Vragen en bestellingen het liefst via e-mail op lilaleinkaarten@gmail.com. Vanwege onregelmatige werktijden in combinatie met druk gezin, beperkt telefonisch bereikbaar op 06-13013352.

Zijn jullie in de maand juli, augustus of september uitgerekend?
Plaats dan vóór 15 juni 2019 jullie bestelling i.v.m de vakantieperiode.

Van 15 juli t/m 25 augustus 2019 is Lilalein gesloten en geniet Lilalein met haar gezin van een welverdiende pauze! Nieuwe bestellingen, modelkaart- en offerte aanvragen die binnenkomen in de vakantieperiode worden de laatste week van augustus in behandeling genomen. In de zomermaanden wordt er geen maatwerk aangenomen en kunnen alleen alle kaarten getoond op de website besteld worden. Lopende bestellingen (geplaatst vóór 15 juni) worden in deze periode volgens de normale levertijd geleverd door de drukkerij. Bedankt voor het begrip!

Lilalein Kaarten | Studio Marjolein Hund
email: lilaleinkaarten@gmail.com
www.lilalein.nl
www.marjoleinhund.nl
www.cardamom.nl
www.aankomstkaartjes.nl

Alle illustraties en ontwerpen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen in geen geval worden gebruikt of worden nagemaakt zonder toestemming van Marjolein Hund © 2008-2018

titel

Marjolein Hund... Trotse mama van 4 prachtige kinderen. Werkzaam als freelance kinderboekenillustrator & grafisch vormgever voor diverse opdrachtgevers. Hiervoor illustreer ik o.a. kinderboeken en neem hier ook gedeeltelijk de vormgeving voor mijn rekening. Daarnaast de hier gepresenteerde geboortekaarten & aankomstkaarten collectie onder de naam Lilalein.

De naam Lilalein... Marjolein is zoals de meesten weten een kruid. Dit kruid heeft meestal een klein lila-paars bloempje met 5 blaadjes. De naam bestaat dus uit een mix van mijn favoriete kleur, de kleur van het bloempje Marjolein en dus mijn naam.

Jeugd:
Op 3 mei 1977 ben ik, Marjolein Hund, geboren en opgegroeid in Monnickendam. Als kind was ik altijd aan het tekenen, schilderen, plakken en knippen. Daarnaast was ik echt een buitenkind, waar ik het buitenspelen een creatieve invulling gaf. Hutten bouwen in een boom of elders, zelf speelgoed maken met materiaal wat ik op straat vond, en zelfs praten met bomen en planten was niet te gek voor mij. Ik won menige teken en kleurwedstrijd en wist al vroeg dat ik later "iets met tekenen" wilde gaan doen.

Illustreren:
Het mooiste aan illustreren is dat je van je eigen fantasiewereld, werkelijkheid kan maken. Alles is mogelijk, dieren kunnen praten, er lopen groene mensen door straten van snoepgoedhuizen, letters worden figuren en de tekening vertelt het verhaal, in de wereld van de illustratie is niks te gek.
In mijn werk als illustratief vormgever, ben ik altijd op zoek naar de perfecte mix tussen beeld, typografie, compositie en kleur. Mijn collagetechniek van verf, inkt, fotografie en 3-D materialen zorgt ervoor dat mijn illustraties een ruimtelijke en bijna tastbare uitstraling krijgen.
Voor mij is elk nieuw verhaal weer een nieuwe uitdaging, elke opdracht is weer anders, een illustratie is nooit helemaal 'klaar' en dat houdt het spannend.

Heden:
Op dit moment woon ik met mijn gezin in Amsterdam. Moeder zijn is het mooiste wat er is! Verder ben ik werkzaam als freelance illustratief vormgever voor o.a. kinderboeken.